Sandwich med hamburgeryg og ost |
Sandwich med tunsalat |
2 dåser tun i vand rørt sammen med 3 spsk creme fraiche og lidt majs. Smagt til med salt, peber og citronsaft.
Og så måtte vi simpelthen ud og nyde det super dejlige vejr, for det ville vi da ikke gå glip af:) Vi besluttede os for at gå en tur til Nørresundby.
Hjemme igen stod den på bagning af chokoladeboller, for dem havde vi snakket om så længe og nu skulle det være.
Luftige chokoladeboller
12 stk, store50 g gær
2 dl mælk
100 g smør
2 æg
50 g sukker
En smule salt (ca. ½ tsk)
Ca. 500 g mel (ind til dejen bliver til at arbejde med)
100 g hakket chokolade (eller mere, efter smag)
Evt. 1/2 tsk kardemomme
1 æg til pensling
Smuldr gæren i en skål. Smelt smørret og kom mælken i, så væsken er lillefingervarm. Rør væsken godt ud i gæren. Tilsæt herefter sukker, salt og æg, mens der røres godt rundt. Rør lidt mel i ad gangen sammen med den hakkede chokolade, og tilsæt evt. kardemomme. Ælt dejen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min. (evt. længere tid, da det afhænger af temperaturen på melet og gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen.
Form dejen til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
Pensl dem med æg, og bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 11-12 min.
Form dejen til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
Pensl dem med æg, og bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 11-12 min.
Fundet her: Bitten - The forbitten word
Til aftensmad stod den på tortillas - en af vores livretter! Hurtigt, nemt og super lækkert:) Og så til filmen lidt sund snack - gulerødder med dip. Det var første gang bettebror skulle have det, men det faldt heldigvis i god jord:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar