søndag den 11. marts 2012

Bettebrors fødselsdag

Torsdag havde min bror fødselsdag, så jeg var ovre og fejre ham til rundstykker og hygge resten af dagen. Til aftensmad lavede vi baconbøffer med kartoffelmos med sovs, bløde løg og stegte champions. Uhm det smagte godt:)


Fredag stod den så på bagning til familien kom lørdag. Mine forældre kom med lagkage, så vi bestemte os for at bage cookies og så selvfølgelig de obligatoriske boller:)
Jeg fandt en opskrift på cookies hos Sarahs kager, og hvor var de bare gode! Det faldt bestemt også i god jord hos familien:)

Opskrift på amerikanske cookies med chokoladestykker (28 stk.):
225 g smør
330 g brun farin
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
320 g mel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
300 g hakket chokolade
100 g hakkede valnødder

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk smør og brun farin sammen med en elpisker. Pisk derefter æggene og vaniljen i. Bland mel, natron og salt i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Bland chokoladestykker og hakkede valnødder i dejen.
Sæt ca. 2 spiseskefulde af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, hvis du vil have kagerne mindre, sæt 1 spiseskefuld af dejen på bagepladen. Dejen trykkes flad til den ønskede tykkelse opnåes. Bages i ca. 8 minutter eller til de er svagt lysebrune i kanten og men stadig ser lidt våde ud i midten.
Bollerne er en opskrift, som jeg har fået fra en veninde. Jeg har aldrig bagt dem før, men det kommer jeg da vist godt nok til.


Lækre boller (ca. 24 stk):

500g mel
100g smør
40g sukker
2 æg
1 pakke gær
2,5 dl mælk
1 tsk salt
æg til pensling

Halvdelen af melet og smør blandes godt sammen. Mælken varmes til den er fingervarm, og gæren piskes ud heri, og det blandes sammen med melet/smør-blandingen. Derefter kommes sukker, salt og æg i. Resten ad melet kommes i lidt efter lidt. Dejen skal hæve ca. 45 min. Dejen formes til boller og de efterhæver 15 min. Bollerne pensles og sættes i en kold ovn. Ovnen tændes på 160 grader og bages i ca. 26 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar